گروه‌ تخصصی کاتالیست
ایزومریزاسیون (Isomerization)

اشتراک گذاری

لینک کوتاه

فرایند ایزومریزاسیون

این فرایند جهت تبدیل نفتای سبک (Light Straight Run Naphtha) به ایزومریت (Isomerate) مورد استفاده واقع می شود. هدف اصلی این فرایند افزایش عدد اکتان خوراک ورودی می باشد. خوراک این فرایند پارافین های ۵ و ۶ کربنه می باشند که به کمک کاتالیست ­های آلومینیوم کلراید/پلاتین به ترکیبات شاخه دار (ایزومر) این هیدروکربن ها تبدیل می شوند.

افزایش تقاضا برای بنزین با عدد اکتان بالا از یک طرف و از طرف دیگر وجود استانداردهای کیفی و زیست محیطی سبب شده است که شرکت های پالایشی بعد از تصفیه هیدروژنی نفتای خروجی از برج تقطیر، این برش هیدروکربوری را به دو جریان نفتای سبک (LSR) و نفتای سنگین جدا نمایند. بعد از آن برش سبک را به عنوان خوراک واحد ایزومریزاسیون و برش سنگین را نیز به عنوان خوراک واحد تبدیل کاتالیستی (Naphtha Reforming) استفاده می نمایند.

شرکت UOP به عنوان معتبرترین شرکت دارنده دانش فنی فرایند ایزومریزاسیون در دنیا محسوب می شود. به طور معمول از دو نوع کاتالیست در این فرایند می توان استفاده نمود:

  • کاتالیست Pt/Cl-Al۲O۳

  • کاتالیست Pt/H-mordenite

که معمولا کاتالیست ­های نوع اول در دما و فشار پایین تری نسبت به کاتالیست های نوع دوم در فرایند مورد استفاده قرار می گیرند. شایان ذکر است با توجه به عدد اکتان مورد نیاز محصول خروجی از فرایند می توان محصول را مجددا به فرایند بازگشت داد تا با تکرار واکنش های ایزومریزاسیون میزان ترکیبات شاخه دار را بیشتر نمود.

مرکز مطالعات زنجیره ارزش

آدرس : تهران، میدان تیموری، بلوار صالحی، برج فنـاوری شریف، طبقه 7، واحد 710، شرکت زنجیره ارزش نفت و گاز مهام

کد پستی: 1459965193

تلفن: 92002710-021

ایمیل: Info@VCMstudy.ir

گروه مدیریت زنجیره ارزش

مرکز مطالعات زنجیره ارزش یکی از مجموعه های وابسته به گروه مدیریت زنجیره ارزش (شرکت دانش بنیان زنجیره ارزش نفت و گاز مهام) می‌باشد. رسالت ما در این گروه بر این است که با ایجاد زیرساخت‌های تولید و مدیریت محتوا، و ارائه خدمات مشاوره مدیریت در مسیر کمک به توسعه یکپارچه، متوازن و پایدار صنعت نفت و گاز کشور گامی هر چند کوچک برداریم.

.Copyright © 2015-2023 VCMstudy.All rights reserved

سلام! خوش آمدید...
شما اشتراک فعال ندارید!