گروه‌ تخصصی نفت‌ و گاز
پالایشگاه آبادان (AORC)

اشتراک گذاری

لینک کوتاه

این پالایشگاه در حال حاضر با خوراک حدود ۳۹۷ هزار بشکه در روز نفت خام همراه با ۴،۶ هـزار بشـکه در روز میعانات گازی با سهم حدود ۲۷ درصدی از سهم کل تولید فرآورده ­های نفتی کشور در مـدار تولید قرار دارد. این پالایشگاه در سال ۱۲۹۱ با ظرفیت ۲۵۰۰ بشکه در روز وارد مدار تولید گردید و طی سال­ های ۱۳۵۶ تا ۵۹ نیز این پالایشگاه با ظرفیت ۶۰۰ هزار بشکه در روز به عنوان بزرگترین پالایشگاه نفت دنیا محسوب گردید.
پالایشگاه آبادان پیش از جنگ تحمیلی دارای چهار دستگاه تقطیر هریک به ظرفیت تقریبی ۱۰۰ هزار بشکه در روز، یک واحد تقطیر با ظرفیت ۱۳۰هزار بشکه در روز، تعدادی زیادی واحدهای تولیدی و پالایشی فرآورده متنوع و نیز ۸۵۰ مخزن ذخیره مواد نفتی بوده که در دوران جنگ بسیاری از واحد ها تخریب شدند و پس از پذیرش قطعنامه، فاز یک پالایشگاه با ظرفیت ۱۳۰هزار بشکه در روز بازسازی ودر ۱۲ فروردین ماه ۱۳۶۸ واحد تقطیر ۸۵ در مدار تولید قرار گرفت.
این پالایشگاه به عنوان قدیمی ­ترین شرکت پالایشی کشور، علاوه بر تولید فراورده­ های مختلف، تامین خوراک مورد نیاز پتروشیمی آبادان، کارخانه ­جات روغن­ سازی ایرانول، پتروشیمی بندر امام و همچنین بخشی از خوراک پتروشیمی بیستون کرمانشاه را به عهده دارد. واحدهای فرایندی بالقوه و بالفعل این پالایشگاه در سه فاز جانمایی و طراحی شده­ اند.
فاز اول: این فاز به نوعی شامل دو منطقه ­­ی ۱، تحت نام پالایش جنوب و منطقه ­ی ۲، به عنوان پالایش شمال است. این دو منطقه تمامی واحدهای فرایندی قدیمی این پالایشگاه را در خود جای داده ­اند.
منطقه ­ی یک (پالایش جنوب):
۱. واحد نم زدایی
۲. واحد های تقطیر در اتمسفر
۳. واحد های تقطیر در خلاء
۴. واحد های تولید حلال
۵. واحد کاهش گرانروی
۶. واحدهای قیرسازی
۷. واحد تصفیه آب ترش
۸. واحد شست شوی مواد نفتی
——————————————————————————
منطقه ­ی دو (پالایش شمال):
۱. واحد کت کراکر قدیم
۲. واحدتصفیه ی هیدروژنی
۳. واحدتبدیل کاتالیستی ( ریفورمینگ نفتا )
۴. واحد امین و بازیافت گوگرد
۵. واحد تفکیک گاز
فاز دوم: این فاز به منظور تثبیت ظرفیت پالایشگاه با خوراک ۳۶۰ هزار بشکه در روز در قالب یک پالایشگاه با تولید فراورده­ های با استاندارد یورو ۴ و ۵ خواهد بود. در واقع قصد بر آن است که با جایگزینی واحدهای جدید با واحدهای قدیمی موجود این پالایشگاه ضمن افزایش راندمان تولید، ارتقا کیفیت فراورده های تولیدی این پالایشگاه را نیز در برداشته باشد. در این فاز واحدهای زیر جانمایی خواهند شد.
۱. تقطیر در اتسمفر
۲.تقطیر در خلاء
۳.تصفیه ­ی هیدروژنی نفت گاز
۴.تصفیه هیدروژنی نفت سفید
۵. ایزومریزاسیون
۶. واحدهای گوگردسازی
۷. واحد هیدروژن
۸. واحد نیتروژن
۹. واحدهای یوتیلیتی (برق، بخار)
فاز سوم: این فاز از پالایشگاه آبادان نیز طی دو مرحله بین سال­های ۸۹ تا ۹۱ به منظور ارتقای الگوی پالایشی به بهره­ برداری رسیدند. این فاز مشتمل بر واحدهای:
۱. کت کراکر جدید (شکست کاتالیستی بسترسیال/FCC)
۲. آلکیلاسیون
۳. ایزومریزاسیون
۴. بازیافت اسیدسولفوریک
۵. واحد تصفیه ­ی هیدروژنی
۶. واحد شیرین­ سازی گازهای ترش و گاز مایع
۷. واحد بازیافت گوگرد
۸. واحد تفکیک و خالص ­سازی پروپیلن
۹. واحد حذف گوگرد از بنزین تولیدی واحد کت کراکر جدید

مرکز مطالعات زنجیره ارزش

آدرس : تهران، میدان تیموری، بلوار صالحی، برج فنـاوری شریف، طبقه 7، واحد 710، شرکت زنجیره ارزش نفت و گاز مهام

کد پستی: 1459965193

تلفن: 92002710-021

ایمیل: Info@VCMstudy.ir

گروه مدیریت زنجیره ارزش

مرکز مطالعات زنجیره ارزش یکی از مجموعه های وابسته به گروه مدیریت زنجیره ارزش (شرکت دانش بنیان زنجیره ارزش نفت و گاز مهام) می‌باشد. رسالت ما در این گروه بر این است که با ایجاد زیرساخت‌های تولید و مدیریت محتوا، و ارائه خدمات مشاوره مدیریت در مسیر کمک به توسعه یکپارچه، متوازن و پایدار صنعت نفت و گاز کشور گامی هر چند کوچک برداریم.

.Copyright © 2015-2023 VCMstudy.All rights reserved

سلام! خوش آمدید...
شما اشتراک فعال ندارید!